Voordelen van LED verlichting

Waar vroeger iedereen de gloeilamp in huis had, heeft tegenwoordig iedereen wel LED verlichting in huis. En niet enkel als verlichting. LED verlichting is niet meer weg te denken uit ons huishouden. Zo is LED verlichting zelfs verwerkt in onze televisie en ook de kerstverlichting is voorzien van LED lampjes. LED lampen zijn niet alleen veel energiezuiniger en gaan langer mee, maar kennen nog meer voordelen. Lees je mee?

De voordelen van LED lampen op een rij
Energiezuinig
Dit is het grootste voordeel van LED verlichting en ook direct dé reden dat iedereen overstapt op dit type lampen in plaats van de ouderwetse gloeilamp of halogeenverlichting. De LED lamp is in aanschafwaarde dan misschien iets prijziger, maar in een paar jaar zul je al snel enkele tientjes besparen op je energierekening.

Lange levensduur
Vroeger moest je de lampen in huis bijna elk jaar, en soms meerdere keren per jaar, vervangen. Dit is verleden tijd met de komst van LED verlichting. LED lampen gaan inmiddels zo’n 5 tot 10 jaar mee. Dit betekent dus niet meer jaarlijks lampen vervangen! Scheelt in de tijd én in de kosten.

Retrofit design
Stap jij over van halogeen of gloeilamp naar LED verlichting? Geen probleem, want de meeste LED lampen hebben dezelfde afmetingen als de ‘oude’ verlichting, ook wel ‘retrofit design’ genoemd.

Kleurrijk
LED verlichting kun je in principe in alle kleuren krijgen. Door de komst van RGB (rood, groen, blauw) leds, kunnen alle kleuren gemengd worden. Dit principe wordt ook in televisies toegepast en je kunt zo dus ook jouw verlichting in vele kleuren krijgen. Zo zijn er lampen te koop met LED kleurenafstandsbedieningen. Kies zelf de kleur die bij jouw interieur of gevoel van dat moment past!

Recommended Articles